A+ A A-

Humanitarna akcija polaznika vjeronauke u Janji

Učenici O.Š. "Meša Selimović" Janja, polaznici sekcije Islamske vjeronauke i ove godine kao i prošle u saradnji sa svojim vjeroučiteljem prof. Samirom Baćevcem, po drugi put, prikupili su pomoć za socijalno ugrožene stanovnike u Janji, na prvom mjestu one malo starije koji nemaju svoje bližnje. Podjela paketa ovogodišnje učeničke humanitarne akcije počela je u četvrtak, 17. januara 2013. godine, konvojem učenika (njih preko 30) koji su obišli 45 porodica kojima je uručena ova izuzetno vrijedna pomoć. Planirano je da se podijeli ukupno 69 veoma bogata paketa sa 16 različitih artikli uz još po jednu vreću brašna od 25 kg. Ukupan iznos prikupljen u ovoj humanoj akciji iznosi 3687,40 KM. Uz nesebičnu pomoć našeg sugrađanina hadžije iz Austrije koji ne želi biti imenovan, biće podijeljeno i po 20 KM za 43 porodice kojima je to najneophodnije. 

hum-ak-uc-vj-janja-01-2013-1

„Humani konvoj“, kako su ga ovi vrijedni mališani nazvali, nastavio je svoj pohod mahalama Janje i u petak (18.01) nakon džume namaza. Akcija se nastavlja i narednih dana, obzirom da je potreba za ovakvom vrstom pomoći veoma izražena, posebno u ovim veoma hladnim danima. Sljedeća podjela je planirana za naredni vikend (26. i 27.1.)

Na kraju su svi uglas povikali dovom: Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve dobre ljude koji na Allahovom putu dijele imetke svoje... Amin!!!

S.B.

  • SAM_3566_1SAM_3566_1