A+ A A-

Sarajevo: Odbranjen doktorat na temu "Kreiranje imidža Islamske zajednice u BiH"

U srijedu, 26. decembra 2012. godine, je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu doktorirao naš sugrađanin, mr. Emir Džambegović, na temi "Kreiranje imidža Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini" u oblasti žurnalističkih nauka. Tokom odbrane navedenog doktorata, pored teorijskog dijela, prezentirani su interesantni rezultati istraživanja u vezi tretmana Islamske zajednice u pojedinim domaćim medijima, kao i percepcije građana u vezi aktivnosti koje provodi IZ.

emir-dzam-dok-12-2012-1

Komisija u sastavu dr. Fahira Fejzić-Čengić (predsjednica), dr. Šemso Tucaković (mentor) i dr. Besim Spahić (član) ocijenili su rad kao izuzetan doprinos kako komunikološkoj nauci, tako i samoj Islamskoj zajednici, preporučujući da se rezultati iskoriste za unaprjeđenje njenog rada i imidža. Odbrani doktorata prisustvovali su BiH intelektualci, kao i predstavnici Islamske zajednice u BiH.

Emir Džambegović je završio Fakultet Islamskih nauka u Sarajevu, nakon čega je 2007. godine magistrirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, na temu "Odnosi s javnošću - povijest i teorija PR". Magistarski rad je rezultirao knjigom pod nazivom "Žongliranje informacijama" koja je objavljena u BiH i u Srbiji, te našla brojne čitaoce u našem regionu. Ovim putem Emiru želimo sreće u daljem radu.

Admir Čavalić