Promo banner

A+ A A-

Održane sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje i tribina „Bosna danas“

U srijedu, 26. decembra 2012. godine, u Sarajevu je održana 9. redovna sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH. Analizirane su aktivnosti Udruženja u posljednjem kvartalu ove godine, među kojima najznačajnije mjesto zauzima obilježavanje 100. godišnjice Udruženja ilmijje i aktivnosti u vezi s tim: izložba izdanja Udruženja ilmijje u auli nove zgrade Gazi Husrev-begove biblioteke, izdanje monografije Udruženja, te aktivnosti na obilježavanju ovog jubileja na područjima okružnih odbora i u dijaspori. Na sjednici je usvojen nacrt plana i programa rada Udruženja za narednu 2013. godinu. Također su donesene i neke odluke u okviru socijalnog  programa.

akt-udrz-ilmijje-12-2012-1

Nakon sjednice Glavnog odbora u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese je održana i tradicionalna Tribina Bosna danas, na kojoj je o temi Popis stanovništva u BiH 2013. godine govorio dr. Tarik Zaimović, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.  Pokazalo se da je izbor ove aktuelne teme  jako zanimljiv, a Udruženje će i kroz svoje aktivnosti u narednom periodu posebnu pažnju pridavati popisu stanovništva.

Reisu-l-ulema IZ u BiH mr. Husein ef. Kavazović je istoga dana upriličio i prijem za članove Glavnog odbora Udruženja ilmijje.

A. Zimić

  • DSC03125DSC03125