A+ A A-

Muftija Hasanović u posjeti Gunji

Početkom tjedna, još dok je muftija dr. Aziz ef. Hasanović boravio u posjetu Afganistanu u Gunji, na objektu Islamskog centra, u noći je buknuo požar na krovištu. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokaliziran, međutim nastala je velika materijalna šteta. Izgorjelo je polovica krova.

muftija-gunja3
Odmah po povratku Muftija se sa šefom svoga kabineta mr. Nerminom ef. Botonjićem uputio u Gunju kako bi pritekli u pomoć vrijednim džematlijama. Na zgarištu su zatekli Idriz ef. Bešića, Adin ef. Hrustića i radnike koji su već skinuli izgorjeli krov. Brzom akcijom članova Izvršnog odbora Medžlisa na čelu s Idriz ef. Bešićem prikupljene su donacije za ponovno prekrivanje objekta kako bi se izbjeglo stvaranje dodatne štete uzrokovane padalinama. Ljudi širokog srca i prijatelji muslimana i Islamske zajednice u Gunji nesebično su dali svoj prilog kako bi se objekt što prije vratio u operativno stanje. Muftija je ispred Mešihata Islamske zajednice kazao da Medžlis Gunja može računati na svu potrebnu pomoć i da se u svako doba može obratiti Mešihatu.

Na džuma-namazu, koju je predvodio Muftija, kazano je da je vrhunac vjerničke svijesti saznanje da sve što nas je zadesilo nije nas moglo zaobići, kao i da sve što nas je zaobišlo nije nas moglo zadesiti. Požar koji se dogodio, nije se mogao izbjeći, ali iz njega treba izvući pouku, a to je prilika svima nama da se ujedinimo i okupimo oko naše zajednice i da zajednički ustrajemo na popravku i dovršetku Islamskog centra u Gunji. Idriz
ef. Bešić je posvetio svoj život razvoju naše zajednice i izgradnji infrastrukture svoje zajednice. Kada bi svatko od nas ostavio onoliko koliko je Idriz ef. imali bismo izuzetno jaku Islamsku zajednicu – naglasio je muftija.

  • muftija-gunjamuftija-gunja

(www.islamska-zajednica.hr)