A+ A A-

Posjeta Muftije goraždanskog načelniku opštine Foča

U srijedu, 19. decembra 2012. godine, muftija goraždanski Hamed ef. Efendić je zajedno sa predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Foča Salemom ef. Ćemom i v.d. glavnim imamom Farukom ef. Džankićem posjetio novoizabranog načelnika Opštine Foča g-dina Radisava Mašića.

Razgovarano je o saradnji Muftijstva goraždanskog i Medžlisa Islamske zajednice Foča sa Opštinom Foča. Dosadašnja saradnja ocjenjena je dobrom i izražena je nada da će buduća saradnja biti jednako dobra, ili još bolja, a za dobrobit svih, posebno stanovnika opštine Foča.

mu-go-pos-nac-foca-12-2012-1

Načelnik Mašić je istakao svoju ličnu i opredjeljenost svojih saradnika da se sve pozitivno u dosadašnjem radu Opštine Foča nastavi, a gdje je to moguće i poboljša. On u tome očekuje podršku svih građana i institucija sa kojima sarađuje.

Ova posjeta upriličena je dva dana prije održavanja završne ceremonije projekta ''Rehabilitacija Aladža džamije u Foči'', koji je finansiran iz Specijalnog fonda američkog ambasadora za zaštitu kulturnog nasljeđa Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, Centra za kulturno nasljeđe Ministarstva obrazovanja i kulture na čelu sa njegovom ekselencijom Patrickom Moonom, ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Aktivnosti na implementaciji projekta rehabilitacije Aladža džamije u Foči predstavlja primjer su dugogodišnje uspješne saradnje Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dženan Imamović