A+ A A-

Muftija zenički posjetio mektebe u Doboju

U četvrtak 20. decembra 2012. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u pratnji glavnog imama mr. Bajro ef. Džafića i sekretara Edin ef. Kavazovića, posjetio je mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Doboj. Tom prilikom muftija zenički posjetio je mektebe džemata Škrebe, Brijesnica Velika, Klokotnica-Polje, Frkati i Stanić Rijeka.

Posjeta mektebima na području Medžlisa Islamske zajednice Doboj nastavak je aktivnosti muftije zeničkog koje imaju za cilj upoznavanje sa stanjem mektebske nastave, upoznavanje sa načinom rada muallima, pružanje podrške muallimima u njihovom radu i poboljšanje kreativnosti muallima koja je neophodna za uspjeh u mektebskoj nastavi.

mu-ze-dob-mek-12-2012-1

Nakon obilaska mektebske nastave, muftija zenički i glavni imam mr. Bajro ef. Džafić posjetili su preduzeće ''Koteks'' Tešanj gdje su se susreli sa vlasnikom i direktorom h. Muharemom Sejdićem.

Posjeta preduzeću ''Koteks'' realizirana je povodom primopredaje sredstava u iznosu od 2.000,00 KM za dovršetak radova na mektebu u Bukovici, Medžlis Islamske zajednice Doboj.

Vlasniku preduzeća ''Koteks'' h. Muharemu Sejdiću, direktorici Adisi Karahodžić i izvršnom direktoru Harisu Sejdiću muftija zenički zahvalio se na podršci i pomoći u realiziranju projekata Islamske zajednice.

Gosp. Sejdić goste je upoznao sa aktivnostima i razvojnim planovima preduzeća ''Koteks''.

  • 0101