A+ A A-

Omladinsko druženje u Gunji

Već tradicionalno u Gunji mladi se okupljaju svakog tjedna, kako bi osmišljavali nove aktivnosti i predano pristupali njihovoj realizaciji.

Tako je bilo i ovog puta, u nedjelju, 09.12.2012. godine, iako je te večeri temperatura u Gunji bila -15º, mladi su svojim imanskim zanosom i elanom organizirali još jedno u nizu druženja.

oml-druz-gunja-12-2012-1

Ovog puta u goste su pozvali glavnog imama Medžlisa Islamske Zajednice Slavonski Brod, Husret ef. Hasanovića, koji je u jednom prijateljskom ozračju održao predavanje na temu „ULOGA MLADIH U ISLAMU I DRUŠTVU.“

Predavač je istakao veoma bitnu  ulogu mladih, jer kroz povijest, mladi su uvijek bili glavni nositelji svih velikih dešavanja, od revolucija, ratova, pa do raznih društvenih odrednica, uz navođenje svijetlih primjera mladih u povijesti.

Zato nije ni čudo što danas postoji tolika borba, tko će pridobiti mlade, jer na kraju krajeva, onaj tko bude imao mlade ima i budućnost.

Predavač je, također, istakao i negativne posljedice kod mladih, koje mogu biti uzrokom njihovog krivog usmjerenja i orijentiranja u životu, posebno ako znamo da se mladi čovjek danas nalazi na jednom velikom križanju puteva dobra i zla, i nije nebitno kud će skrenuti taj mladi čovjek.

Prisutni su aktivno sudjelovali na predavanju i aktivno se uključivali sa svojim diskusijama. Nakon predavanja, svi su zajedno, uz sok i kahvu, nastavili druženje uz ugodne i korisne razgovore.

Konstatirano je da se sa ovim nastavi i ojača, te da se organizira i jedna mini regionalna konferencija za područje Slavonije, gdje bi mladi aktivno uzeli sudjelovanje uz razne sadržaje, poput prezentacija određenih tema, kvizova za mlade, te radionica, a obzirom da se bliži i mevlud, rođendan našeg Poslanika Muhammeda a.s., u planu smo i raspisati javni literarni natječaj o životu i djelu Poslanika islama, Muhammeda a.s., a najbolji rad biti će i nagrađen.

Doista ovakva druženja zaslužuju posebnu pažnju, osobito ako je u pitanju naša budućnost-mladi.

Eldina Osmanović

Husret Hasanović