Promo banner

A+ A A-

Susret kardinala Bozanića i muftije Hasanovića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je, u četvrtak 6. prosinca u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, novog predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj zagrebačkog muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića. Susretu su prisustvovali tajnik Mešihata i šef Ureda mr. Nermin ef. Botonjić, te moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić. 

mu-zag-kar-12-2012-1

Na početku je Zagrebački nadbiskup izrazio zadovoljstvo susretom koji se, zbog Kardinalova sudjelovanja na Biskupskoj sinodi o novoj evangelizaciji, nije mogao održati ranije, kako je predložio novi Muftija. 

U srdačnom razgovoru s muftijom Hasanovićem, Kardinal je naglasio dobru suradnju s prijašnjim muftijom Šefkom ef. Omerbašićem te istaknuo potrebu zajedničkih nastojanja za dobro vjernika obiju zajednica. 

Na sastanku je naglašena važnost suradnje i zajedničkih nastojanja kad je riječ o temama koje se pokreću u hrvatskom društvu, kao što su: vjeronauk u školi, zdravstveni odgoj, pobačaj, eutanazija kao i ostala pitanja važna i za Katoličku Crkvu i za Islamsku zajednicu. Također je istaknuta potreba da se o tim pitanjima konstruktivno raspravlja u duhu tolerancije, uvažavanja i dijaloga, kako bi se na primjeren način dao doprinos razvitku cjelokupnog hrvatskog društva i ohrabrilo vjernike u njihovu djelovanju.

Po završetku susreta muftija Hasanović i kardinal Bozanić izmijenili su prigodne darove. Kardinalu je uručena knjiga muftije Šefka ef. Omerbašića »Islam i muslimani u Hrvatskoj«, dok je muftija Hasanović na dar dobio medalju s likom bl. Alojzija Stepinca i bl. Augustina Kažotića, blaženih pastira zagrebačke Crkve.

(www.islamska-zajednica.hr)