A+ A A-

Zajednički iftar studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici

Danas je malo mjesta gdje se mladi muslimani i muslimanke mogu okupiti i u duhu imana razgovarati, družiti se a pri tome činiti i dobra djela. Vijeće studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici kompletiralo je u jednoj noći sve navedeno, a i više, u ideji organizovanja zajedničkog iftara povodom mubarek dana u prvom hidžretskom mjesecu - muharremu. Vrijedne studentice i studenti sa svih odsjeka i godina IPF-a ozbiljno su shvatili  prijedlog i uz pomoć profesora i uprave Fakulteta na najljepši način ga sproveli u djelo.

druz-stud-zen-12-2012-1

U akšam, 23.11.2012.god./09. muharrema 1434.h.g., oko 80 mladih duša bilo je prisutno u učionici gdje je sve mirisalo na ljepotu zajedničkog druženja, a sa osmijesima na licu, vjerom u srcu i dovoma na usnama svi smo dočekali iftar, a zatim zajednički klanjali akšam-namaz.

Iftar  je  svojim prisustvom uveličao i hafiz Enes Beganović, koji je na zajedničkom sohbetu održao i kratko predavanje o ašuri i važnosti obrazovanja, te izrazio zadovoljstvo što mladi ljudi na ovakav način obilježavaju mubarek dane. Nakon toga, održan je kratak kviz znanja u kome su najpažljiviji dobili vrijedne knjige kao nagradu.  Atmosferu je, na oduševljenje svih prisutnih,  sa dvije prelijepe ilahije upotpunio i specijalni gost Enes Ukić, koji se prisutnima zahvalio na pozivu i gostoprimstvu, te izrazio želju da se opet, ako Bog da, skupimo i na ovakav način zajedno činimo ibadet Uzvišenom Gospodaru.

Organizator iftara i druženja, Vijeće studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, iskreno se zahvaljuje svim profesorima i uposlenicima fakulteta, a posebno našem profesoru hfz. Safvetu Haliloviću, na svesrdnoj moralnoj i finansijskoj podršci.

druz-stud-zen-12-2012-2

Iskreno hvala  i uvaženom hafizu Beganoviću, na odvojenom vremenu i održanom predavanju, ali naravno i našem specijalnom gostu Enesu Ukiću, koji je na već pomenuti način upotpunio ovu večer. Hvala i svim članicama Vijeća studenata IPF-a, te drugim studenticama koje su ovu mubarek noć učinile još slađom tako što su se potrudile i pripremile mnoštvo slatkih poslastica. Dovu činimo da inicijatora ove ideje Uzvišeni Allah nagradi, ali i sve nas; oprosti nam naše grijehe i uputi i učvrsti nas na Pravom putu. Amin!

Adisa Softić