A+ A A-

Muftija zenički posjetio MIZ Tešanj

U četvrtak, 29. novembra 2012. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Tešanj.

Tom prilikom muftija zenički u pratnji glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića posjetio je ''Dibekhana'' džamiju u Tešnju, gdje je klanjao podne-namaz, zatim novoizgrađenu Musallu i ''Šareni mekteb'' u Tešnju u kojem su opremljene učionice za potrebe mektebske nastave, a nakon toga, u prisustvu zvaničnika Općine Tešanj i Humanitarnog udruženja ''Oslonac'', upriličena je predaja stambenih objekata koje je NHU ''Oslonac'' izgradila za građane koji imaju potrebu za pomoć u stambenom zbrinjavanju.

muze-tes-11-2012-1

Prilikom predaje ključeva vlasnicima objekata gosp. Himzi Arziću i gosp. Muhamedu Muminoviću predsjednik Savjeta Udruženja gosp. Husein Alić istakao je da je u pet godina djelovanja Udruženja ''Oslonac'' izgrađeno dvadeset i četiri kuće po principu ''ključ u ruke'' za građane koji imaju potrebu za pomoć u stambenom zbrinjavanju, te da je ovo Udruženje učestvovalo i u dogradnji mnogih drugih objekata.

Načelnik Općine Tešanj mr. Suad Huskić u svom obraćanju prisutnim, između ostaloga, iskazao je spremnost Općine Tešanj da učestvuje u ovim i sličnim humanitarnim projektima kojima je cilj pružanje pomoći onima kojima je pomoć  najpotrebnija.

Muftija zenički iskazao je zahvalnost predsjedniku Skupštine Udruženja ''Oslonac'' Salih ef. Haušiću i predsjedniku Savjeta Udruženja gosp. Huseinu Aliću na aktivnostima koje ulažu na činjenju dobra i pomaganju potrebnim, izrazivši spremnost na učešće u projektima ovog Udruženja. S tim u vezi, muftija je obavijestio prisutne da je Ured muftije donirao 1.000,00 KM, kao i namještaj za opremanje dnevnog boravka i spavaće sobe. 

  • 0101