A+ A A-

Aktivnosti zeničkog muftije

Hafiska dova hafizu Ajdinu Hadžihafizbegoviću

U subotu 24. novembra 2012. godine, u džamiji džemata Trgovišće u Zenici, održana je hafiska dova povodom uspješnog završetka hifza Ajdina Hadžihafizbegovića iz Zenice, učenika trećeg razreda Pedagoške gimnazije u Zenici.

U prisustvu 12 hafiza sa područja Muftiluka zeničkog i velikog broja vjernika, u ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je mr. Muharem ef. Omerdić, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta IZ u BiH.

mu-ze-akt-haf-dov-11-2012-2

Mr. Muharem ef. Omerdić čestitao je hafizu, njegovoj porodici, muhafizu, Medžlisu i Muftiluku zeničkom, te je ukratko ukazao na vrijednost i značaj učenja hifza.

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svojoj besjedi, između ostalog, istakao je da cjelokupan život muslimana mora biti utemeljen na Kur'anu i kur'anskim porukama, te da su sretni oni koji vole Kur'an, žive sa Kur'anom i njegove principe i pravila implementiraju u svakodnevnom životu.

Posjeta zeničkim mektebima

U subotu, 24.11.2012. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u pratnji glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice i sekretara Edin ef. Kavazovića, posjetio je mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Zenica. Tom prilikom muftija zenički posjetio je mektebe džemata Ensar, Lukovo Polje, Trgovišće i Broda.

mu-ze-akt-haf-dov-11-2012-1

Posjeta mektebima realizirana je u okviru redovnih aktivnosti muftije zeničkog, a imala je za cilj upoznavanje sa stanjem mektebske nastave, upoznavanje sa načinom rada muallima, pružanje podrške muallimima u njihovom radu i poboljšanje kreativnosti muallima koja je neophodna za uspjeh u mektebskoj nastavi.

  • 0101