A+ A A-

Gradonačelnik Grand Rapidsa proklamacijom pozvao građane da obilježe Dan državnosti BiH

Građani Bosne i Hercegovine su 25. novembra, 1943. godine obnovili temelje države na osnovi svojih historijskih granica koje su uspjeli odbraniti unatoč višestoljetnim iskušenjima i prisvajanjima. Ponosni smo što je naša domovina kroz prostore vremena očuvala svoju multietničnost i baštinu zasnovanoj na suživotu njezinih naroda koji su vijekovima branili teritorijalne granice BiH.

Na današnji dan neophodno je podsjetiti da naša domovina BiH treba angažman njezinih građana i prijatelja kako bi ustrajala na svom putu kao nezavisna, održiva i uspješna država. Na prvom mjestu potrebno je pokrenuti proces sveobuhvatnih ustavnih reformi, kako bi se uklonile nepravedne prepreke euroatlantskim integracijama. Reforme moraju biti zasnovane na jačanju građanskih demokratskih institucija a ne etničkih podjela teritorije i vlasti.

proklamacija-grand-rapids

Centralna manifestacija KBSA povodom Dana državnosti BiH održala se u Grand Rapidsu, 23. novembra 2012. godine. Uvaženi gradonačelnik Grand Rapidsa u Michiganu George K.Hartwell na jučerašnjoj centralnoj svečanosti obilježavanja Dana državnosti BiH pročitao je Proklamaciju grada Grand Rapidsa kojom se 25. novembar proglašava Danom državnosti BiH u gradu Grand Rapidsu i pozvao zajednicu grada da se pridruži proslavi Dana državnosti BiH. Važno je istaknuti da u Grand Rapids, MI živi preko 10,000 Bošnjaka.

(www.bosnjaci.net)