A+ A A-

Prijedor: Mektebsko druženje povodom Dana Ašure

Povodom Dana Ašure u subotu, 24. novembra, u Brđanima u Kozarcu u organizaciji Medžlisa Kozarac i Prijedor održano je mektebsko druženje povodom Dana Ašure i izbor najboljeg mektebskog glasa u solo interpretaciji.

dan-asure-koz-prij-2012-1

 

Učešće je uzelo 16 mektebskih polaznika iz 11 džemata, i to: Alići, Bišćani, Brđani, Čejreci, Donja i Gornja Puharska, Hambarine, Kamičani, Rakovčani, Ujedinjeni džemati i Zagrad. Pred šestočlanim imamskim žirijem prvo mjesto osvojila je Naida Čeliković iz Hambarina, drugo mjesto njena mlađa sestra Samra Čeliković iz Hambarina a treće mjesto Medina Kurtović iz Čejreka, i ova tri mjesta su bila novčano nagrađena. Zahvaljujemo se svim učesnicima i njihovim muallimima i roditeljima i želimo im puno više uspjeha dogodine. Sve pohvale i za domaćina džemat Brđani i njihovo gostoprimstvo.

Dar za prvo novorođenće u Novoj hidžretskoj godini

Ove godine prvorođenče je curica Sumeja od Denisa i Vahide Murćehajić iz Dere, Medžlis Kozarac. Amir ef. Mahić, glavni imam Kozarca je proučio ezan i ikamet Sumeji i tako podijelio radost sa ukućanima: roditeljima, sestrom 4. godišnjom Lamijom i majkom Halimom. Halima je šehidska familija, njen čovjek Fuad je stradao na Korićanskim stijenama.


prij-dar-novrod-nhg-2012-1 

Sumeja Murćehajić je rođena u srijedu, 14.11. u 18:30 h, dva sahata po nastupu nove hidžretske godine.

H.M.

  • DSCF8335DSCF8335