A+ A A-

Muftija zenički održao sastanak sa predsjednicima aktiva vjeroučitelja

Zenica 21. 11. 2012. - Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović danas je u svom uredu u Zenici održao sastanak sa predsjednicima aktiva vjeroučitelja sa područja Muftiluka zeničkog. Sastanku su prisustvovali predsjednici aktiva vjeroučitelja iz Zenice, Žepča, Zavidovića, Maglaja, Tešnja, Doboja i Teslića: Emina Grabus, Selma Omerdić, Amir Mehić, Amir Purković, Amina Balić, Lamija Mehmedić i Mirsada Jašarević i sekretar muftije zeničkog Edin ef. Kavazović.

prijem-aktiv

Na početku sastanka muftija zenički zahvalio se predsjednicima aktiva na dosadašnjem radu i iskazanoj odgovornosti prema nastavnom predmetu Islamska vjeronauka u osnovnim i srednjim školama.

Predsjednici aktiva upoznali su muftiju sa trenutnom problematikom u realiziranju nastave iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka na području Muftiluka zeničkog.

Predsjednici aktiva podržali su prijedlog muftije zeničkog da se formira aktiv vjeroučitelja na nivou Muftiluka zeničkog, da se u Uredu muftije na početku i na kraju školske godine održavaju susreti sa predsjednicima aktiva vjeroučitelja, i da se pokrene Bilten aktiva vjeroučitelja Muftiluka zeničkog. Za predsjednicu aktiva vjeroučitelja Muftiluka zeničkog jednoglasno je izabrana Emina Grabus iz Zenice.

prijem-aktiv2

Na kraju sastanka muftija je zamolio predsjednike aktiva da prenesu selame svim vjeroučiteljima i zatražio da nastave odgovorno i savjesno izvršavati svoju misiju.

Kao znak pažnje, muftija zenički je predsjednicima aktiva uručio po primjerak knjige autora akademika Enesa Karića.