A+ A A-

Mektebska priredba u Prijedoru povodom Hidžretske godine

Mektebska priredba "Novogodišnje veče ilahija i kasida" održana je u petak, 16. 11. 2012. /02. muharema 1434. u prepunom holu prostorija Mjesne zajednice Hambarine u Prijedoru. Mektebskoj pripredbi je prisustvovalo preko 350 posjetilaca. Organizator je bio Medžlis Islamske zajednice Prijedor.

prijedor1

Skoro stotinu mektebskih polaznika kroz ilahije, recitacije i igrokaze predstavilo se publici. Nastupili su mektebski horovi džemata Bišćani, Čejreci, Donja Puharska, Gornja Puharska, Ljubija, Rakovčani i Zagrad, te mektebski recitatori džemata Ćela, Čarakovo i Rizvanovići, prelijep solo nastup Medine Ališić iz Ališića i komični igrokaz najmlađih mektebskih polaznika džemata Donja Puharska.

prijedor2

U svom obraćanju glavni imam Medžlisa IZ Prijedor je upoznao prisutne sa proglasom Rijaseta Islamske zajednice u BiH kojim poziva da se na popisu izjasnimo kao Bošnjaci islamske vjeroispovjesti bosanskog maternjeg jezika.

prijedor5

Zahvaljujemo domaćinima MZ Hambarine i njihovim aktivistima i udruženju žena na gostoprimstvu, kao i humanitarnoj organizaciji „Humano Brdo“ koji su donirali učesnicima programa prigodne novogodišnje paketiće. Zahvaljujemo se i opštini Prijedor na donaciji za ovu svečanost. Po završetku je upriličen i skroman vatromet.

H.M