A+ A A-

Aktivnosti EPM-a u Maglaju

Nakon brojnih ramazanskih aktivnosti, organiziranja omladinskog sijela u džematu Kosova, realizirane humanitarne akcije u saradnji sa vjeroučiteljima osnovnih i srednjih škola za štićenike Prihvatnog centra „Duje“ u Doboj-Istoku, Udruženju „Mala sirena“ u Zavidovićima, Dječijeg doma „Dom Porodica“ u Zenici i Centra za djecu sa posebnim potrebama u Maglaju, Programski tim Edukacijskih programa za mlade Medžlisa islamke zajednice Maglaj je u subotu, 27.oktobra 2012.,  u sportskoj sali Vali Recep Yazicioglu džamije organizirao Kurban - bajramski turnir u stonom tenisu i bilijaru. 

baj-tur-mag-11-2012-1

Za takmičenje u stonom tenisu se prijavilo trideset, a za bilijar dvadeset mladića iz svih maglajskih džemata. Nakon žrijeba i uvodne riječi koordinatora Nevresa ef. Hodžića, turnir je zvanično otvorio glavni imam MIZ Maglaj, Izudin ef. Kruško, a prvi egzibicioni meč u stonom tenisu odigrali su načelnik Općine Maglaj, Mehmed Mustabašić i predsjednik Izvršnog odbora MIZ Maglaj, mr. Mirsad Hasanić. Nastavak turnira se odvijao u veseloj bajramskoj atmosferi, a da sve bude korektno pobrinule su se  sudije Mehmed Đonlić, Zlatan Mrvoljak, Mirza Bibić i Edin Hamzić.  

Nakon četvorosatnog natjecanja, proglašeni su pobjednici. Što se tiče stonog tenisa, prvo mjesto je osvojio Šehić Nermin (džemat Liješnica), drugo mjesto Peleš Elvir (džemat Fazli-pašine džamije) i treće mjesto Suljaković Maid (džemat Tujnica). U bilijaru, prvo mjesto je pripalo Cvrčak Ahmedu (džemat Ulišnjak), drugo Fermić Admiru (džemat Novi Šeher) a treće Popržanović Sulejmanu (džemat Sukija-Omerdino Polje). 

Na kraju je koordinator programskog tima, ispred Medžlisa islamske zajednice Maglaj, pobjednicima dodijelio zaslužene nagrade. 

Ovo je bio prvi Kurban-bajramski turnir, a ako Bog da, kako planira programski tim, postat će tradicionalni. Mladi iz maglajskih džemata se raduju tome. 

                                                                                                                      Koordinator, Nevres ef. Hodžić

  • 271020121394271020121394