Logo

Bajramski darovi za najmlađe

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

Članice Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla su povodom nastupajućih dana Kurban-bajrama posjetila Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla. Te su tom prilikom štićenicima ovog Centra uručile bajramske paketiće.

baj-pak-tuz-10-2012

- Blagdani su uvijek prilika da se međusobno posjećujemo i darujemo. Nekako se sve tome najviše raduje djeca pa smo zato pred nastupajući nam Kurban-bajram odlučili obradovati ove mališane u Centru. Sredstva za bajramske paketiće je obezbjedio Medžlis Islamske zajednice u Tuzli. Svake godine pred dane bajrama posjetimo neku instituciju ili udruženje čiji štićenici su djeca i darujemo im bajramske paketiće. Ove godine to su djeca iz Centra za  za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, istakla je ovom prilikom Elmedina Osmić , predsjednica Asocijacije žena MIZ Tuzla.

baj-pak-tuz-10-2012-1

Bila je ovo druga posjeta članica Asocijacije ovom Centru u posljednjih mjesec dana te je ovom prilikom direktor Centra Haris Kurbegović uručio zahvalnicu Asocijaciji žena MIZ Tuzla za izvanredan humanitarni rad i stalan doprinos Centru.

Posjetu Centru posebno su uljepšali osmijesi mališana koji su bili sretni zbog posjete ali I poklona koje su dobili. Njihov osmijeh i izvedba nekoliko recitacija bio je poklon članicama Asocijacije koje su ih posjetile.

(www.az-miztz.org)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.