Promo banner

A+ A A-

Bajramsko večer u Prijedoru

U utorak 23.10.2012. odnosno 08. zulhidžeta 1433. u 20h u dvorani Mladost pred oko 1000 posjetilaca održana je ovogodišnja svečanost povodom najvećeg islamskog praznika Kurban bajrama pod naslovom: „Bajramsko veče“.

baj-vece-prij-10-2012-1

U programu je učestvovalo oko 100 izvođača, pet KUD-ova („Osman Džafić“, „Brdo“, „Čigre“, „Kozara“ - Ljubija i „Kozara“ - Kozarac), hor „Osman Džafić“ te solistički izvođači: Almir Delalović, Azra Delić, i poznato lice estrade Halid Muslimović. Glavni imam Merzuk ef. Hadžirušidović u svom obraćanju se zahvalio Prijedorčanima i ostalim ljudima dobre volje koji su pomogli da se saberu sredstva za uspješnu transplantaciju srca Aladina Bašića i zamolio da se pomogne donacijama liječenje Nijaza Zubanovića iz Ljubije i Mersihe Džaferović iz Donje Puharske, a za koje će biti u petak na džumi namazu u svim džematima Medžlisa IZ Prijedor postavljena sergija.

Prisutnim najmlađima su podijeljeni bajramski paketići zahvaljujući donacijama HO Humano Brdo, HO Mladost, fabrika Mira, doo Sanaplast, tržni centar „Robot“, a posebno se zahvaljujemo aktivistima i entuzijastima iz humanitarnih organizacija Humano Brdo i Mladost. Zahvaljujemo se i Opštini Prijedor koja nam je donirala sredstva za organizaciju svečanosti. Aktivisti Mektebskog omladinskog kluba su uzeli učešće u podjeli paketića i redarstvenoj službi.

KUD "Osman Džafić" je iskoristio priliku da pročita dirljivo pismo kojim je Aladinu Bašiću čestitao rođendan.

M.H.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/slikezamodul/baj-vece-prij-10-2012