A+ A A-

MIZ Doboj: Stručni seminar za imame i vjeroučitelje

Na inicijativu Aktiva vjeroučitelja Medžlisa IZ Doboj, a u organizaciji medžlisa, glavnog imama mr. Bajre ef. Džafića u nedjelju 06. 10. 2012. god. u prostorijama OŠ ”Klokotnica” u Klokotnici, održan je stručni seminar za sve imame i vjeroučitelje sa područja Medžlisa IZ Doboj.

dob-sem-imam-vjer-10-2012-2

Stručni predavač na seminaru je bio prof.dr. Refik Ćatić koji je na veoma zanimljiv način odrŽao predavanje na temu ”UMIJEĆE GOVORA‘‘.

Svakako, sama tema je privukla veliku pažnju i interesovanje prisutnih – učesnika seminara, jer je to usko vezano za posao i profesiju kako imama tako i vjeroučitelja, jer i jedni i drugi veći dio svoga posla obavljaju upravo preko govora kao najvažnijeg alata u svome poslu.

Stoga su se i imami i vjeroučitelji mogli jako okoristiti i saznati mnogo korisnih savjeta i uputa sa ovog seminara.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Aktivu vjeroučitelja Medžlisa IZ Doboj koji su inicirali ovaj seminar, ali i našem gl. imamu mr. Bajri ef. Džafiću na organizaciji ovog seminara i nadamo se da će u budućnosti ako Bog da biti još ovakvih seminara i predavanja, iz kojih se uvijek ponešto novo i korisno nauči.

dob-sem-imam-vjer-10-2012-1

Također se ovom prilikom zahvaljujemo direktoru osnovne škole u Klokotnici, gospodinu prof. Nerminu Džebiću, na ustupljenom prostoru za održavanje ovog seminara.

Ovu priliku koristimo da u ime MIZ Doboj i Aktiva vjeroučitelja medžlisa gospodinu Nerminu Džebići, našem kolegi vjeroučitelju, čestitamo na unapređenju i postavljenju na funkciju direktora OŠ ”Klokotnica” u Klokotnici, na koju je postavljen početkom školske 2012/2013 godine, sa željom i molbom uzvišenom Allahu dž.š. da mu olakša i pomogne te da postigne što bolje rezultate u svome radu i djelovanju. Amin.

Š.S.