A+ A A-

Muftija zenički primio predstavnike zeničkog i sudanskog univerziteta

U srijedu 10. oktobra 2012. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je rektora Univerziteta u Zenici prof. dr. Sabahudina Ekinovića, mr. Omera Beganovića, pomoćnika direktora Metalurškog instituta ''Kemal Kapetanović'' Zenica, gosp. Mahmoud Muhamed Ali Khalida, direktora Instituta za materijale u Khartoumu  (Republika Sudan) i gosp. Nasr Aldina, koordinatora na projektu Instituta za materijale u Khartoumu.

muze-del-un-zen-sud-10-2012-1

Rektor prof. dr. Sabahudin Ekinović obavijestio je muftiju o saradnji Univerziteta u Zenici i Univerziteta nauka i tehnologija u Sudanu, u okviru koje je planirana realizacija projekta Instituta za materijale na principu know-how koji bi se narednih 5 godina gradio i razvijao u Khartoumu.

Muftija zenički izrazio je dobrodošlicu predstavnicima Zeničkog i Sudanskog univerziteta, a nakon što je prisutne upoznao sa aktivnostima na području Muftiluka zeničkog, muftija je izrazio očekivanje da je saradnja  Univerziteta u Zenici i Univerziteta nauka i tehnologija u Sudanu prilika da se otvore i druge mogućnosti razvijanja projekata od zajedničkog interesa za Bosnu i Hercegovinu i Sudan.