A+ A A-

Prve hadžije iz BiH stigle u Medinu, danas krenula i druga grupa

hadzPrva grupa od 400 hadžija iz Bosne i Hercegovine koja ove godine na hadž putuje u organizaciji Ureda za hadž Rijaseta IZ u BiH jučer (11.10) je stigla u Medinu. Nakon dolaska u Medinu hadžije su prebačene do hotela gdje će biti smješteni tokom boravka u Medini.

Danas je letovima u 08:10h i 09:45h sa sarajevsko aerodroma krenula i druga grupa od 400 hadžija. Njihov dolazak u Medinu planiran je u 11:50h, odnosno 13:35h. U ovoj grupi nalaze se hadžije sa područja Zeničkog, Banjalučkog i dijela Sarajevkog muftijstva.

Sutra će u dva leta krenuti i posljednja grupa od 400 ovogodišnjih hadžija, u kojoj se nalaze preostali dio hadžija Sarajevskog muftijstva te hadžije sa područja Travničkog muftijstva.

Podsjećamo da zbog opasne sigurnosne situacije u Siriji ove godine Ured za hadž nije organizirao odlazak na hadž kopnenim putem, dok će hadžije koje putuju u organizaciji agencija Biss torus iz Zenice i Merkez oil iz Novog Travnika put do Medine i Mekke preći kombiniranim kopnenim, zračnim i pomorskim rutama.