A+ A A-

Seminar o hadžu za vodiče i ljekarski tim

U utorak, 9. 10. 2012. god., u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) u Sarajevu održan je seminar „Hadž kao temeljna islamska dužnost i način njegova obavljanja“. Seminar su za vodiče na hadždžu i ljekarski tim zajednički organizovali Ured za hadž i umru IZ u BiH, vjerski ataše Ambasade Saudijske Arabije i CLPU.

seminar-hadz

Prisutnima je dobrodošlicu poželio mr. Senad Ćeman, direktor CLPU, a seminar je otvorio Njegova ekselencija, Eid Muhammed Es-Sekafi, Ambasador Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini. Zatim je o porukama hadža govorio Abdulmedžid El-Gajs, vjerski ataše Ambasade Saudijske Arabije, Rasim Brković je govorio na temu „Tehničke pripreme organizacije hadža i savjeti vodićima“.

Sljedeće predavanje imao je dr. Merim Omerhodžić na temu „Medicinsko zbrinjavanje hadžija“, a Izet ef. Čamdžić govorio je o fadiletima Mekke i Medine. Posljednje izlaganje na ovom seminaru imao je Nezim Halilović, direktor Ureda za hadžd i umru IZ u BiH na temu „Organizaciji hadža iz BiH“.

seminar-hadz2

Ovaj seminar je bio prilika da se vodiči i ljekari detaljnije upoznaju sa svojim nadolazećim obavezama i da se otklone i posljednje nedoumice pred ovo blagoslovljeno putovanje.

Ahmed ef. Purdić