A+ A A-

Predškolci na času Islamske vjeronauke u Sisku

zvoncice-bajramPolaznici igraonice Zvončica, stariji predškolci, posjetili su svoje prijatelje, učenike OŠ „Braća Bobetko“ koji pohađaju islamski vjeronauk kod vjeroučiteljice Amile Škorić. Zvončići su prisustvovali satu vjeronauka za prve i treće razrede gdje su slušali priču o Ibrahimu i njegovoj žrtvi Bogu na kojoj se temelji jedan od najvećih islamskih blagdana Kurban bajram. Kako se bliži Kurban bajram kojeg će islamski vjernici prolaviti 25. oktobra, polaznici igraonice su sa svojim starijim prijateljima izradili prigodne čestitke, a ove subote će posjetiti i Medžlis Sisak gdje će s djecom islamske vjeroispovjesti učiti o njihovoj kulturi i običajima. Igraonica koja se od samog početka temelji na multikulturalnosti na taj način od najranijeg djetinjstva uči djecu vjerskoj snošljivosti i poštivanju svih različitosti. Tolerancija i razumijevanje osnovne su vrijednosti polaznika Igraonice koji će od ove godine kroz vjerske radionice još više naučiti o drugim kulturama koje obitavaju u našem gradu.

(www.sisak.hr)

Na kraju teksta, prenosimo osobni komentar i doživljaj voditeljice Dječije igraonice Zvončica g-dje Dragane Čubrilo Bila zabilježenu na profilu Facebook-a:

"Danas sam iznova svjedočila o snazi vjere na kojoj počiva međusobna tolernacija i snošljivost..ljubav i prjateljstvo...moji su mališani danas posjetili polaznike islamskog vjeronauka u školi i tamo slušali priču sličnu kršćanskoj ..o Ibrahimu...čovjeku koji nije imao djece, ali mu Bog podario dva sina zbog silne vjere koju je imao...a isti taj Ibrahim je bio spreman sina Bogu žrtvovati

....i onda gledate mala lica kako upijaju priču i mislite kako će to čim izađemo iz razreda zaboraviti...a ono zabuna velika...ne samo da su zapamtili sirotog tužnog Ibrahima...nego su i sretno vikali..ali teta....Bog mu nije sina uzeo...samo ga je ispitivao..kao ti nas...je li dovoljno pošten i dobar...i onda mu je sina vratio...a ovna uzeo za žrtvu jer Bog djecu najviše voli...i ostanem u čudu....u nekoliko trenutaka me ta djeca razoružaju...zapamtila su priču i naučila pouku prije nego mnogi odrasli...a već u sljedećoj sekundi se počeli zajedno igrati...zanimljivo..ne gledajući tko se križa, a tko klanja Bogu... i znam da će kada odrastu...baš oni najveći prijatelji biti...ljubav koju među njima osjetite....otvori vas kao knjigu....i ostavi posramljene..."