A+ A A-

Gračanica: U džematu Donja Orahovica održana redovna mjesečna tribini

U subotu, 06. oktobra 2012. godine, je poslije akšam-namaza u džamiji Centar Džemata Donja Orahovica (Medžlis IZ Gračanica) održano drugo redovno predavanje unutar pokrenute mjesečne tribine čiji nezvanični moto glasi: „Svake prve subote u mjesecu, obavezno budite naši gosti!“.

trib-don-orah-grac-10.2012-1

Tema je bila „Jekin - ubjeđenje”, a o njoj je govorio poznati i uvaženi alim gračaničkog kraja Nisad ef. Drndić, pokretač Omladinskog kruga Medžlisa IZ Gračanica i član Izvršnog odbora Medžlisa! 

Predavanju su prisustvovala oba imama ovog džemata: hafiz Alen ef. Kehić, imam džamije Centar i Mevludin ef. Zaketović, imam džamije Klanac, a osim domaćih džematlija, kao gosti su prisustvovali i brojne džematlije susjednih džemata. 

trib-don-orah-grac-10.2012-2

„Upravo ovakve duhovne oaze koje pruža ova i slične tribine, unutar nepregledne pustinje muslimanske uspavanosti i učmalosti, su garant da će Svjetlo Božije upute i dalje sjati na ovim prostorima!“ – istakao je, između ostalog, u svome obraćanju Nisad efendija! 

Inače, redovna tribina u Džematu Donja Orahovica se održava jedanput mjesečno i to uvijek prve subote u mjesecu sa raznovrsnim temama i različitim predavačima koji će gostovati iz cijele Bosne i Hercegovine! 

Naredno predavanje je planirano da se održi, ako Bog da, prve subote u mjesecu novembru, tačnije 03. novembra 2012. godine! 

S. Dedić