A+ A A-

Zenica: Svečana akademija povodom sto godina „Ilmijje“

U organizaciji OO Ilmijje Zenica i Medžlisa Islamske zajednice Zenica, u petak 28. septembra 2012. godine, u Hotelu „Zenica“ u Zenici, održana je Svečana akademija kojom je obilježeno sto godina Udruženja „Ilmijje“.

100-g-il-zen-09-2012-1

Svečanoj akademiji prisustvovali su muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, načelnik Općine Zenica gosp. Husejin Smajlović, dekan IPF u Zenici prof dr. Zuhdija Adilović, glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, predsjednik IO MIZ Zenica gosp. Muhamed Begagić, predsjednik OO „Ilmijje“ Zenica hfz. mr. Enes ef. Beganović i svi imami Medžlisa IZ Zenica sa hanumama.

Predsjednik OO „Ilmijje“ Zenica hfz. mr. Enes ef. Beganović u svom obraćanju predstavio je kontinuirani rad i djelovanje Udruženja „Ilmijje“, koje je osnovano 28. septembra 1912. godine.

Glavni imam mr. Jakub ef. Salkica članovima Udruženja „Ilmijja“ čestitao je stogodišnjicu rada i ukazao na ulogu i doprinos ovog Udruženja, posebno u posljednjih dvadeset godina.

Muftija zenički u svojoj besjedi imamima je čestitao vrijedan jubilej, sto godina Udruženja „Ilmijje“, ističući da je poziv imama častan poziv, te da imami moraju biti svjesni odgovornosti i uloge koja im je povjerena.

Na svečanoj akademiji dodijeljena su priznanja i nagrade imamima i službenicima Medžlisa IZ Zenica sa deset i više godina radnog staža.

Svečanu akademiju učenjem ilahija uveličali su članovi hora Medžlisa IZ Zenica, a ovo lijepo i uspješno druženje nastavljeno je uz večeru u Hotelu „Zenica“.

  • 0101