A+ A A-

Muftija Kavazović primio brojne čestitke

muftija-kavazovic-husein-1Nakon izbora za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović svakodnevno prima brojne čestitke predstavnika vjerskih zajednica, državnih organa, političkih organizacija, udruženja i pojedinaca.

U ime Franjevačke provincije Bosne Srebrene i u svoje ime čestitku je uputio fra Lovro Gavran, provincijal Bosne Srebrene. U čestitki se izražava nada da će muftija Husein ef. Kavazović na dužnosti reisu-l-uleme „još više unaprijediti međureligijski dijalog u BiH, pa i šire, a mi franjevci Bosne Srebrene - kao članovi Katoličke Crkve i vjerni sljedbenici velikog mirotvorca, sv. Franje Asiškog - uvijek smo spremni i otvoreni za iskren i dobrohotan dijalog i za suradnju na ostvarivanju općeg dobra svih ljudi dobre volje“.

Božo Ljubić predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine čestitajući izbor na dužnost reisu-l-uleme istaknuo je svoje uvjerenje da će muftija Kavazović na novoj dužnosti „razvijati i poticati suživot među narodima, dijalog i suradnju među svim konfesijama i na dobrobit građana Bosne i Hercegovine“.

Između ostalog, čestitku je u svoje i u ime Vlade uputio Sead Čaušević premijer Vlade Tuzlanskog kantona, zatim Slađan Ilić predsjednik i Ahmet Smajlović sekretar Skupštine Tuzlanskog kantona. Također čestitke su stigle i od Hamdije Lipovače premijera Unsko-sanskog kantona i Fikreta Plevljaka premijera Zeničko-dobojskog kantona.

Izbor za reisu-l-ulemu muftiji tuzlanskom su čestitali Zukan Helez  ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata Vlade Federacije BiH, Alija Behmen gradonačelnik Sarajeva, Ibrahim Hadžibajrić načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Mohammad Jaryani direktor iranske humanitarne organizacije „BIRDS“, Udruženje građana „Biser“ iz Banja Luke.

Rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru dr. Mevlud Dudić u svoje i u ime Internacionalnog univerziteta također je čestitao muftiji Kavazoviću izbor na dužnost reisu-l-uleme, iskazujući uvjerenje u uspješnu i plodonosnu saradnju u cilju prosperiteta i razvoja cjelokupnog bošnjačkog naroda kao i mira i blagostanja u regionu, Evropi i svijetu.