Promo banner

A+ A A-

Tuzla: Promovirana “Beskrajna svjetlost Muhammeda, a.s.”

Najbolji odgovor na vrijeđanje poslanika Muhammeda, a.s. 

Velika sala tuzlanskog BKC-a  prepuna posjetitelja na promociji knjige “Beskrajna svjetlost, Muhammed, a.s.” 

U povodu izlaska iz štampe drugog dijela knjige „Beskrajna svjetlost Muhammed, a.s.“ u Bosanskom kulturnom centru  Tk u ponedjeljak uvečer upriličen je svečani program na kojem je promovisano ovo izuzetno vrijedno djelo Fethullaha Gulena  jednog od najznačajnijih autora i mslilaca  današnjice. Knjigu su  publici predstavili akademik Enes Karić, dr. Sead Seljubac, doc. dr. Zuhdija Hasanović, a moderator je bio doc. dr. Amir Karić.

promocija-besk-svjet-muhammeda-as-tuz-09-2012-1

”Knjiga uvaženog Fethullaha Gülena posvećena Muhammedu a.s. Riječ je o autoru koji ima, prije svega, u vidu kako da predstavi u današnjem vremenu susreta svjetova ličnost Muhammeda a.s. Nije iznenađujuće da su glavni akcenti u ovoj knjizi na moralnom djelovanju Muhammeda a.s., a moral je ono što se tiče svakoga čovjeka, bez obzira na epohu u kojoj živi, na režim pod kojim živi i slično. Knjigu preporučujem upravo zbog tog njenog stila, a Fethullah Gülen i njegov pokret utemeljeni su u više od 2.000 školskih centara diljem zemaljske kugle, kao i 30 univerziteta, što dovoljno govori o jednom preporodnom nervu kako kod osnivača Fethullah Gülena, tako i kod ljudi koji su prihvatili njegov projekat”, smatra Enes Karić, jedan od promotora knjige.

“Fethullah Gülen je autor koji je u velikoj mjeri doprinjeo savremenim strujanjima koja se upravo odvijaju u Turskoj. Mi smo do sada štampali osam naslova od ovoga autora, i sva su naišla na izuzetno lijep prijem kod čitalačke publike. Knjiga koju smo večeras promovisali zauzima posebno i počasno mjesto među tih osam knjiga, i mi ćemo u narednom periodu nastaviti sa štampanjem drugih naslova ovog autora”, rekao je Mustafa Prljača, iz izdavačke centra El-Kalem".

promocija-besk-svjet-muhammeda-as-tuz-09-2012-2

Odabranim ilahijama program su uljepšali članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla „Gazi Turali-beg“ i učač Kur’ana hfz. Edin Peštalić. Velika sala Bosanskog kulturnog centra  bila je mala da bi  primila sve zainteresovane koji su željeli prisustvovati promociji.               

Emina  Muratović