A+ A A-

Svečana inauguracija novog muftije za Hvatsku

Jučer, 22. rujna 2012. godine/06. zu-l-k'ada 1433. h.g. bilo je prelijepo u Islamskom centru Zagreb. Muslimani Hrvatske i njihovi gosti iz cijeloga svijeta svjedočili su najvišim standardima demokracije i međusobnog poštivanja i uvažavanja.

inauguracija-zag-22.09.2012-1

Na svečanoj ceremoniji ustoličenja novog muftije zagrebačkog prof. dr. Aziz ef. Hasanovića u Zagrebačkoj džamiji učestvovali smo u jednoj lijepoj i dostojanstva punoj manifestaciji uvođenja u dužnost najodgovornije osobe Islamske zajednice u Hrfvatskoj koju je Hrvatska televizija direktno prenosila.

Nakon toga je u kongresnoj dvorani "H. Salim Šabić" održan Svečani inauguracijski prijem kojemu je nazočio skoro cijelokupni državni vrh Republike Hrvatske predvođen Predsjednikom i Premijerom.

Sve ovo nas muslimane Hrvatske čini izuzetno ponosnim da nama, jednoj relativno maloj vjerdskoj zajednici, naša država pridaje toliki značaj, uvažavanje i poštovanje a ujedno nas i obvezuje da budemo njeni časni, pošteni i korisni građani i da damo svoj maksimalan doprinos u njenom još većem napretku i prosperitetu. Najbolje je, međutim, poštovoni naši posjetitelji, da i sami pogledate kako je to stvarno bilo.

(www.islamska-zajednica.hr)