A+ A A-

Održana sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog

U srijedu 12. septembra 2012. godine u Zenici je održana 114. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2012/2013. godini, razmatrani su i usvojeni izvještaji o ramazanskim aktivnostima i akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, kao i ostala aktualna pitanja.

sjed-sav-muze-09-2012-1

Na sjednici je konstatovano da su blagovremeno izvršene pripreme za početak mektebske nastave.

Također, konstatovano je da možemo biti zadovoljni sa ramazanskim aktivnostima koje su na području Muftiluka zeničkog realizirane u skladu sa predviđenim planom Rijaseta, Muftiluka i medžlisa.

Opći dojam je da je ove godine ramazan protekao u lijepoj atmosferi i povećanom prisustvu džematlija na namazima, posebno omladine. Pokazani rezultati su u uzlaznoj liniji u odnosu na prošlogodišnji ramazan, posebno u segmentu akcije prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, u okviru koje je ostvaren najbolji rezultat do sada.

Nakon sjednice, upriličen je susret članova Savjeta Muftiluka zeničkog sa direktorom Naučno-istraživačkog instituta ''Ibn Sina'' Sarajevo gosp. Muhammedom Alijem Berzanunijem. Na sastanku je iskazano očekivanje da će uspješna saradnja Muftiluka zeničkog i naučno-istraživačkog instituta „Ibn Sina” u Sarajevu biti i dalje nastavljena.

sjed-sav-muze-09-2012-2