A+ A A-

Humana akcija zeničkih vjeroučitelja

Početak nove školske  2012/2013. godine bit će donekle olakšan za učenike devetih i nižih razreda u dvije osnovne škole sa područja općine Zenica.

Naime, zahvaljujući  humanoj akciji koju su pokrenuli nastavnici predmeta Islamska vjeronauka u  OŠ „ Arnauti“ u Arnautima   i  OŠ „Hamza Humo“ u Babinu, za ovu školsku godinu su obezbijeđeni udžbenici za sve učenike devetog razreda  za predmet Islamska vjeronauka.

hu-ak-vjer-zen-09-2012-i

Da vjeronauka nije samo  predmet teorije pokazuju vjeroučitelji Kobilica Uzeir  iz  OŠ „Arnauti“   i Pašalić Sameda iz OŠ „Hamza Humo“ koji su uz donacije svojih prijatelja iz Kuvajta uspjeli obezbijediti  1200 KM  za ovu školsku godinu i tako obezbjediti nove udžbenike za predmet Islamska vjeronauka svim učenicima devetih razreda.            

Naime,  isti vjeroučitelji rade na nabavci udžbenika već nekoliko godina,  a posebno za prvu generaciju devetogodišnjeg obrazovanja, tako da je školska biblioteka OŠ „Arnauti“ obezbjeđena udžbenicima za sve učenike od prvog do devetog razreda, a polovično  i biblioteka OŠ „Hamza Humo“.

Ukupna vrijednost svih  dosadašnjih donacija iznosi 2550 KM.

Isti vjeroučitelji planiraju uz pomoć svojih prijatelja  i narednih godina  obezbjeđivati  udžbenike i za ostale predmete .

Podjela udžbenika u  OŠ „Hamza Humo“  je izvršena u petak 07.09.2012. god.,  uz prisustvo direktora škole Amira Zukića, a u OŠ „Arnauti“ je izvršena u ponedjeljak 10.09.2012.god.,  uz prisustvo direktora škole Mahira Arnauta.

Vjeroučitelji se ispred roditelja učenika zahvaljuju svim dosadašnjim donatorima iz  BiH, Švedske i Kuvajta.

  • 0101