A+ A A-

Zagreb: 19. takmičenje učača Kur`ana

Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj, Svjetska organizacija za hifz iz Džide i Medžlis Islamske zajednice Zagreb, u povodu 25 godina od svečanog otvorenja zagrebačke džamije organiziraju 19. Europsko natjecanje učača Kur'ana.

tak-ucac-kurana-zag

Takmičenje će se održati u petak i subotu, 28. i  29.09.2012. godine, u Zagrebačkoj džamiji. Svečano otvaranje bit će u četvrtak, 27. septembra, u 19.00 h.

Natjecanje će se održati u 5 kategorija:

1. Hifz cijelog kur'ana

2. Hifz 15 džuzeva

3. Hifz 5 džuzeva (samo za početnike u hifzu)

4. Tilawet (do 40 godina starosti)

5. Tilawet za učenike medresa

Na natjecanju će sudjelovati učači iz brojnih europskih zemalja (hrvatska, Bosna i Hercegovina, Turska, Albanija, Makedonija, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Grčka, Slovenija, Rusija, Bugarska, Rumunjska, Austrija, Italija, Njemačka, Švicarska, Belgija, Poljska, Čečenija, Francuska, Engleska, Finska, Nizozemska).

U subotu, 29. 9. 2012., između akšama i jacije, proučit će se Veliki mevlud na kojem će sudjelovati gosti i svi učači natjecatelji, a tad će biti proglašeni pobjednici u svim kategorijama.

Medžlis Islamske zajednice Zagreb ima zadovoljstvo Pozvati sve poštovatelje časnog Kur'ana da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju učenja Kur'ana.

(www.islamska-zajednica.hr)