A+ A A-

Kiseljak: Održan Bajramski malonogometni turnir

U petak i subotu je na stadionu udruženja za opću kulturu i sportsku rekreaciju “Trijumf” – Han Ploča odigran 7. po redu Bajramski turnir u malom nogometu za džematske ekipe sa prostora Medžlisa IZ-e Kiseljak (Kiseljak i Kreševo).

Na turniru je učestvovalo deset ekipa predstavljajući svoje džemate, a u polufinale su se plasirale ekipe Han Ploče, Bukovice, Gromiljaka i Tulice. U prvoj polufinalnoj utakmici Han Ploča je poražena od Bukovice, a Gromiljak od Tulice.

mn-tur-kis-08-2012

U finalu je ekipa Tulice bila bolja od Bukovice i zasluženo osvojila po treći put zaredom Bajramski turnir  na Han Ploči.

U konkurenciji juniora ekipa Višnjice je iz dvije odigrane utakmice bila bolja od Tulice sa 2:1 i 3:3.

Prvi Bajramski  turnir  odigran  je  2006. godine, a organizovali su ga Udruženje Ilmijje Medžlisa IZ-e Kiseljak i Udruženje Bošnjačke omladine “Gazija”. Do danas je ovaj turnir prerastao u tradicionalni.

 Organizaciju Bajramskog turnira 2012., kao i prethodne do sada, svesrdno su pomogli  OO SDA Kiseljak, OO SBiH Kiseljak i načelnik općine Kiseljak. Pored sponzora ovog turnira zahvalnice su uručene i drugima koji su u protekloj godini pomagali rad Udruženja za opću kulturu i sportsku rekreaciju "Trijumf 2010" sa Han Ploče.

Ono što je i ovaj turnir pokazao je da Kiseljak ima mnogo talenata malonogometne igre i da postoji velika potreba za pokretanjem Lige u malom nogometu za Kiseljak i Kreševo.

Bajrić Kenan