A+ A A-

Delegacija IGBD u posjeti Uredu za BD

U srijedu 22.08.2012. godine čelnici Islamske Zajednice Bošnjaka Njemačke, muftija Pašo ef. Fetić i predsjednik  gosp. Edin Atlagić posjetili su Ured za bošnjačku dijasporu. Posjeta je bila radnog karaktera, a ujedno i prva zvanična ovom Uredu  novoizabranog predsjednika Zajednice gosp. Atlagića.

igbd-ured-bd-08-2012-1

U krajnje otvorenom i konstruktivnom razgovoru sa rukovodiocem Ureda Mr. Mirsad ef. Kalajdžićem, analizirano je stanje u Zajednici, kao i aktivnosti u prethodnom periodu. Konstatovano je da se puno energije trošilo na formu, a da je suština, koja je od životne važnosti za Zajednicu i naše džemate bila marginalizirana. Zadnji izbori su iznjedrili ponovno jedinstvo naših džemata u ovoj zemlji, stvarajući tako pretpostavke za bolji i organizovaniji zajednički rad. Pomaci su vidljivi, do željenog cilja moguće je stići jedino  koordiniranim djelovanjem naših džemata, krovne organizacije i Ureda za bošnjačku dijasporu.  

Mirsad ef., je čestitao novom predsjedniku na izboru, te se zahvalio i biračkom tijelu koje je dalo priliku ovom mladom pravniku, da se dokaže, da svojom stručnošću osvježi i pomogne rad Zajednice. Njemačka u bošnjačkoj dijaspori prednjači po broju džemata, te stoga zaslužuje posebno mjesto.

Izmijenjana su mišljenja i o aktuelnom procesu u IZ-i BiH i izboru reisu-l-uleme.