A+ A A-

Kiseljak: Humanitarna akcija “ Pomozimo jedni drugima”

Humanitarna akcija pod nazivom „Pomozimo jedni drugima“, u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, uspješno je okončana. Akcija je trajala od 4. do 10. augusta 2012. godine, kada su sve džematlije na području našeg Medžlisa imale priliku da uzmu svoje učešće u ovom humanom djelu. U džematu Han Ploča su mladi posebno učešće uzeli u akciji. Tako je većina od prisutnih na zajedničkom iftaru, koji je bio organizovan ispred Šehidske džamije, uzelo učešće u prikupljanju hrane. Zahvaljujući njima i drugim džematlijama samo 99 litara ulja dostavljeno u džamiju, ali i drugih namirnica, u veoma kratkom period.

hum-akc-miz-kiseljak-08-2012-1

Akcija je sprovedena u saradnji sa svim  imamima i džematskim odborima, koji su u 15 naših džemata u Kiseljaku i Kreševu prikupljali osnovne životne namirnice i po završetku, iste dostavili u Medžlis.

Na osnovu dostavljenih spiskova od strane džematskih odbora, humanitarna pomoć je urućena za 70 socijalno ugroženih porodica na području našeg Medžlisa. Vrijednost svakog paketa bila je cc 50 KM.

Hvala svima onima koji su dali svoje učešće u ovoj plemenitoj akciji!

Molim Allaha dž.š. da  ukabuli ovo hajr djelo i da nas sve obilato nagradi. Amin!

Mirza Bilić

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/slikazamodul/hum-akc-miz-kiseljak-08-2012