A+ A A-

Bajramske aktivnosti muftije zeničkog

U nedjelju, 19. augusta 2012. godine, u Sultan Ahmedovoj – Čaršijskoj džamiji u Zenici, održana je Centralna svečanost na području Muftiluka zeničkog povodom Ramazanskog bajrama.

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović klanjao je bajram-namaz i održao bajramsku hutbu, a vazi–nasihat poslije sabah–namaza održao je imam Čaršijske džamije hfz. mr. Enes ef. Beganović.

baj-akt-muze-08-2012-1

Nakon klanjanja bajram-namaza, u Uredu muftije zeničkog održan je tradicionalni bajramski prijem, a istog dana u večernjim satima u Hotelu ''Zenica'' u Zenici održan je bajramski prijem koji muftija zenički u saradnji sa preduzećem ''ITC'' d.o.o. Zenica priređuje za zvanice iz vjerskog, kulturnog, privrednog, društvenog i političkog života.

Centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida na području Muftiluka zeničkog održana je u Žepču, gdje je upriličen susret muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića sa dvije porodice šehida sa ovog područja, kao i posjeta centralnom šehidskom mezarju kod Gornjomahalske džamije u Žepču, gdje je u prisustvu velikog broja vjernika proučen jasini-šerif i dova za šehide Žepča i Bosne i Hercegovine.

Obraćajući se porodicama šehida, muftija je, između ostaloga, rekao da su nam šehidi ostavili u amanet da čuvamo vjeru, slobodu, jedinstvo i domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Treći dan Bajrama, delegacija Ureda muftije zeničkog i Medžlisa Islamske zajednice Zenica posjetila je Kazneno popravni zavod u Zenici.

  • 0101