A+ A A-

Aktivnosti OK MIZ-e Žepče: Iftar na Bistričaku

Nastavlja se realizacija planiranih ramazanskih aktivnosti OK MIZ-e Žepče. Uspješno je realiziran i iftar na otvorenom - lokacija izletište Bistričak, 07.08.2012.godine. Prva ekipa je krenula već iza podne namaza, zajedno sa svim namirnicama i potrebnim stvarima. Odabrali su mjesto, osposobili reflektore, potpalili roštilj, kako bi sve bilo spremno kada postači "Bećirović" autobusom dođu.

iftar-ok-zepce-bistr-08-2012-1

Hrana je preuzeta od naših domaćica, velikih sponzora, koje su to, za ovu posebnu priliku, zaista prelijepo i ukusno spremile.

Nekih sat vremena pred iftar, ekipa je bila kompletna. Na Bistričaku je bilo 50-ak omladinaca OK MIZ-e Žepče. Sve je već bilo spremno, hrana servirana, a neki su još uvijek imali snage za dodatnu rekreaciju uz igranje nogometa, odbojke, košarke i stonog tenisa.

Nastupio je iftar, pristupilo se sofri, a zatim zajedničkom klanjanju akšam namaza, kojeg je predvodio jedan od vrijednih aktivista OK, Nermin Efendić. Prizor zajedničkog namaza 50-ak omladinaca je bio za pamćenje.

Nakon akšam namaza opet malo rekreacije (nogomet, odbojka i sl. igre) a zatim zahlada - kolači, lubenica i sok. Jacija i teravih namaz se klanjao po takvimu. Nakon završenog teravih- namaza, uslijedilo je kratko obraćanje vrijednog aktiviste i jednog od inicijatora svih ramazanskih aktivnosti OK, Botić Elvisa, koji se zahvalio svim prisutnim te svojim vršnjacima uputio par savjeta vezanih za ponašanje današnje muslimanske omladine. Postači su u Žepče stigli oko pola noći, a na Bistričaku je ostala ekipa, koja je sve uredno počistila, sredila, i sasvim sigurno time osvjetlala obraz kako Islama tako i muslimanske omladine Žepča! Želimo zahvaliti sponzorima ove naše aktivnosti-za prijevoz, firmi "Bećirović", za "logistiku" vrijednim hanumama i sestrama, i svim omladincima na uzornom ponašanju, uz molbu dragom Allahu dž.š. da ove aktivnosti upiše kao dobro djelo te da ih tako i nagradi svojom ramazanskom nagradom. Sljedeća aktivnost je bajramski turnir, ako bog da!

foto/ Samir Mehić

tekst/Elvis Botić i Irdin ef. Tutnjić

  • busbus