A+ A A-

U noći Bedra na iftaru u Doboju

doboj-dzamija-selimijaU subotu 04.08.2012.god. – 16.dana mubarek mjeseca Ramazana u Doboju u Domu vojske – armije, u organizaciji Medžlisa IZ Doboj,a u suradnji sa dobojskim gradonačelnikom gosp. Obrenom Petrovićem, organizovan je iftar,na kome je prisustvovao veliki broj vjernika, domaćina,zvanica i gostiju.

Prema riječima gl. imama mr. Bajre ef. Džafića iftar je primljen od strane opštine Doboj,njenog gradonačelnika,  a na koji su pozvani svi imami i članovi džematskih odbora sa područja Medžlisa IZ Doboj, kao i mnogi drugi gosti.

Iftaru je također prisustvovao, izaslanik Muftije zeničkog,mr.Ejub ef. Dautovića, sekretar muftijstva Edin ef. Kavazović koji se u ime muftije obratio i poselamio prisutne, te se u ime muftije i u svoje lično ime zahvalio gl. imamu Bajri ef., predsjedniku Medžlisa gosp. Murvetu Bajraktareviću, te dobojskom gradonačelniku Obrenu  Petroviću, na organizaciji ovog iftara, ali i čestitajući  mjesec Ramazan, kao i unapređenje opštine Doboj u grad Doboj i njenog načelnika u gradonačelnika.

Iftaru je također prisustvovao i podpredsjenik RS-a, gosp.Enes Suljkanović.

Među mnogobrojnim gostima bili su i profesori  medrese „Osman ef Redžović“ iz Visokog, koji su nakon iftara, poslije teravije u nekoliko dobojskih džamija održali prigodna predavanja.

Na osnovu velikog broja prisutnih, te atmosfere i zadovoljstva koje je vladalo među organizatorima i  učesnicima ovog prelijepog duženja – zajedničkog iftara u Doboju, možemo kazati da je ovo bila prava bedrovska noć u prelijepom gradu Doboju.