A+ A A-

14. tradicionalni iftar za privrednike Muftiluka zeničkog

Zenica, 08.08.2012. – Sinoć je u Hotelu Zenica u Zenici organiziran 14. tradicionalni iftar koji muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović priređuje za privrednike Muftiluka zeničkog.

Domaćini iftara, kojem se odazvalo oko 400 zvanica, pored muftije zeničkog bili su braća h. Ismet i h. Besim Begić, vlasnici firme Almy d.o.o. Zenica.

iftar-privred-zen-08-2012-1

Nakon uvodnog obraćanja dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Zuhdije Adilovića, prisutnima se besjedom obratio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović koji se zahvalio na odzivu, čestitao ramazan-i-šerif, ukazao na značaj ibadeta u mubarek ramazanu, apostrofirajući da su vjera, porodica i domovina ključne odrednice na kojima Bošnjaci mogu osigurati sebi sreću na ovom i Budućem svijetu.

Na kraju, muftija je u znak pažnje darovao određenim privrednicima i predstavnicima medžlisa i općina primjerak knjige  ''Islamska zajednica u BiH za vrijeme monarhističke Jugoslavije (1918.-1941.)'' i ''Islamska zajednica u BiH za vrijeme avnojevske Jugoslavije (1945.-1953.)'' i levhu.

  • 0101