A+ A A-

Sarajevo: Zajednički iftar za 120 džematlija džemata Panjina Kula

U nedjelju 29.07.2012. u džamiji na Panjinoj Kuli u Sarajevu je upriličen zajednički iftar za 120 džematlija ovog džemata. Riječ je o prvom ovoramazanskom zajedničkom iftaru u okviru džamatskog projekta „Organizuj iftar u džamiji na Panjinoj Kuli“. Suštinu projekta čini okupljanje više domaćina (donatora iftara) i džematlija (postača) kroz nekoliko takvih druženja. Domaćini prvog iftara su bili: hadži Edhem Šahinović, hadži Ibro Babić, hadži Selim Redžović, Osmo Babić, Almir Ajanaović i Nurudin Musić.  

iftar-panj-kula-sar-07-2012-1

Namjera džematskog odbora je dati priliku svim svojim džematlijama koji žele upriličiti iftar za više osoba da to obave u džamiji. Zajedničkim iftarima u džamiji će se najbolje osjetiti ambijent ramazanskih druženja ali i osnažiti međusobni odnosi. U cilju što boljeg upoznavanja džematlija sa pogodnostima koje projekat nudi, Džematski odbor je izradio promotivni letak koji se od početka ramazana distribuira nakon džume i teravih namaza uz objašnjenja imama Muhameda ef. Hasanovića.

iftar-panj-kula-sar-07-2012-2

Osim donatora ifara, ključnu ulogu u realizaciji projekta ima omladina koja je zadužena za cjelokupnu organizaciju druženja. Cijena iftara od 8 KM je obuhvatila i cijenu usluge, a sve kako bi džematska omladina (uglavnom studenti), na kraju mjeseca za angažman u ovom projektu bila adekvatno nagrađena.

iftar-panj-kula-sar-07-2012-3

Iftaru je prisustvovala i novinarska ekipa MTV Igman. Budući da je projekat izazvao veliko interesovanje među džematlijama – donatorima iftara, očekuje se da će do kraja ramazana biti upriličeno još nekoliko ovakvih druženja.

A.T.