A+ A A-

Zajednički iftar Asocijacije žena MIZ Tuzla

Zajednički iftari su susreti prepuni pozitivne energije, zajedničkog iščekivanja iftara, zajedničkih dova, namaza ali i zajedničkog činjenja dobra koje je u ovim mubarek danima ima višestruku vrijednost.

10. ramazana  1433./ 29. jula tekuće godine Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla upriličila je iftar za svoje drage članice i saradnice. Zajedno su dočekale i podijele ljepotu iftara, blagodat namaza ali su iskoristile priliku da promuhabete i  o novoosnovanoj, zasada još uvijek neregistrovanoj, mreži Bošnjakinja. Uz miris kahve i primamljiv ukus poslastica protkale su se i osnovne informacije o mreži Bošnjakinja, njihovoj misiji, ciljevima a i zadacima koje su planirale realizirati u narednoj godini dana.

iftar-as-zen-miz-tuzla-07-2012-1

Amina Đulović, predsjednica Asocijacije žena, na svoje izlaganje i predstavljanje mreže kratko je dodala: “Članstvo u pomenutoj mreži smo sa radošću prihvatile. Znati da se u nekoliko gradova u našoj zemlji dešavaju aktivnosti pod istim sloganom, sa istim ciljem i istom mišlju vođene te biti dio toga, lijep je osjećaj i takvo nešto Bošnjakinji u našoj zemlji , danas je potrebno.”

Žena Bošnjakinja danas sama sebi mora krčiti pute, iznalaziti načine i prostor za djelovanje a mreža Bošnjakinja je dobar način za zajedničko djelovanje svih zainteresovanih Bošnjakinja, širom Bosne i Herecegovine. To zajedničko djelovanje neće ugroziti naše pojedinačna djelovanja naprotiv ono će ga oplemeniti nekim novim aktivnostima, iskustvima i novim prilikama koje nam se pružaju, zaključak je ove prezentacije koju je upriličila Asocijacija žena MIZ Tuzla.

Akšamsko doba donijelo je i lijepo osvježenje u vidu hladnih kapljica kiše koje su se spustile na naš grad a koje su doprinijele da već započeto druženje bude još ugodnije. Prisutne gošće su nastavile druženje i eglenisanje a potom upotpunile i zajedničkim odlaskom na teravih namaz u obližnju džamije. Na samom kraju ovog zajedničkog iftara i druženja sve prisutne su se sjetile naroda Sirije koji ovaj ramazan provode u teškim patnjama te je za njih  ovom prilikom upućena zajednička dova.

Elmedina Osmić

  • 0101