Promo banner

A+ A A-

Predstavnici društvene mreže Salamworld kod reisu-l-uleme

Zvaničnici Salamworlda, prve društvene mreže u islamskom svijetu koja će u oktobru 2012. korisnicima predstaviti i novu sofisticiranu verziju, nalaze se u posjeti Sarajevu.

Delegacija Salamworlda na čelu sa generalnim direktorom Abdulvahidom Niyazovim posjetila je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Mustafu Cerića.

reis-del-salam-world-07-2012-1

Generalni direktor Salamworlda, u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, istakao je značaj koji predstavlja BiH u Evropi svojim muslimanskim naslijeđem i islamskom kulturom.

Objasnio je da je sa svojim najbližim saradnicima stigao u Sarajevo kako bi dobio Cerićevu podršku u vezi sa planiranim aktivnostima islamske društvene mreže Salamworld.

U razgovoru sa predstavnicima Salamworlda, Cerić je istakao da s velikom pažnjom prati razvoj ove muslimanske društvene mreže u svijetu.

“Za muslimansku omladinu u čitavom svijetu, uključujući i Balkan, potrebno je moralno, sigurno i korisno okruženje na internetu. Drago mi je da Salamworld ima cilj da osigura takvo okruženje. Također, želim se zahvaliti što ste nas danas posjetili. Spreman sam da pomognem i podržim projekat Salamworlda. U ovom svetom mjesecu ramazanu uputit ću posebne molitve za uspjeh ove društvene mreže. Ovom prilikom želim uputiti iskrene ramazanske čestitke našoj braći u Turskoj i u čitavom svijetu”, izjavio je Cerić.

Delegaciju koja je posjetila reisu-l-ulemu IZ-a u BiH činili su, pored generalnog direktora Salamworlda, predsjednik muslimanske zajednice u Evropi i član Upravnog odbora Salamworlda Ebubekir Rieger, kao i generalni sekretar Nedim Kaya i Direktor za odnose sa javnošću Yavuz Selim Kurt.

(Anadolija