A+ A A-

Saopštenje MOK-a o nepristojnom oblačenju u mjesecu ramazanu

muslimanski-omladinski-klub-np- Muslimanski omladinski klub (MOK) iz Novog Pazara poziva muslimane, a naročito omladinu da iskoriste blagoslovljene ramazanske dane kako bi očistili sebe i svoje duše od nemorala. Svjedoci smo da ulicama naših gradova danonoćno cvjetaju nemoral, golotinja i nepristojno odijevanje.

Posebno treba spomenuti odijevanje žena i muškaraca na javnim mjestima kojim remete mir i spokojstvo postača i onih koji se u ovom mjesecu žele posvetiti ibadetu. Velika količina nepristojnog, neukusnog i neprimjerenog odnosa spram najsvetijih islamskih vrijednosti, temelja bošnjačko-muslimanske kulture i tradicije i općecivilizacijskih normi ponašanja vodi neupitnoj propasti društva u kom živimo.

Veliki broj naših sestara i kćerki provodi dragocjene ramazanske večeri po diskotekama gdje se toči alkohol, prodaju narkotici, podstiču razvratne i bludne radnje. Zato pozivamo prije svega omladinu da se spasi grijeha koji ih mogu odvesti u Džehennem. A kome se Allah, dž.š., u ovom mjesecu ne smiluje taj je najveći gubitnik. Također, pozivamo roditelje, majke i očeve, da s najvećom odgovornošću pristupe ovom problemu i povedu računa o tome gdje im, kako i u čijem društvu djeca provode dane i noći. Oni će biti i ovoga i onoga svijeta pitani da li su, koliko i kako izvodili svoju djecu na Pravi put.

Muslimanski omladinski klub upućuje apel muslimankama i muslimanima da se oblače u duhu i skladu mjeseca Ramazana, da ostave alkohol i mjesta na kojima se on toči, da se čuvaju laži i ogovaranja te da se posvete postu, namazu, zikru i svemu drugom što vodi Allahovom, dž.š., zadovoljstvu, stoji u saopštenju Muslimanskog omladinskog kluba iz Novog Pazara.