Promo banner

A+ A A-

Halal certifikat za sladoled „Pingo“

hala-cert-pingo-07-2012Halal certifikat za sladoled „Pingo“ prerađevina a dolaskom ljeta najviše upita je u vezi halal statusa sladoleda. Kako bi adekvatno odgovorili na potrebe zainteresiranih konzumenata u firmi SA&JACOM doo Sarajevo su pristupili procesu halal certificiranja prepoznatljivog brenda PINGO sladoleda.  

Agencija za certificiranje halal kvalitete je 02. jula 2012. godine, nakon uspješne implementacije zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 uručila halal certifikat kompaniji SA&JACOM doo Ilidža. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Agencije za certificiranje halal kvalitete, menadžment i uposlenici kompanije SA&JACOM doo Ilidža.

Direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete, gospodin Amir Sakić uručio je Halal certifikat vlasniku kompanije SA&JACOM doo Ilidža, gospodinu Anti Jovici.  

Proces halal certificiranja kompanija SA&JACOM započela je u mjesecu aprilu, da bi certifikacijskim auditom polovinom mjeseca maja utvrđeno da je kompanija ispunila sve uvjete i odredbe koje nalaže Halal standard BAS 1049:2010.

Halal konzumenti moći će uživati u raznovrsnim okusima PINGO sladoleda (na štapiću, u kornetu, u čašici, porodično i ugostiteljsko pakovanje, i drugi).

(www.halal.ba