A+ A A-

Dvodnevni seminar za svršenike islamskih fakulteta u inostranstvu

Shodno zaključku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta u saradnji sa Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu je pripremila za realizaciju dvodnevni intenzivni seminar za vjeroučitelje koji su završili islamske fakultete u insotranstvu, radi ekvilibracije obrazovnog profila vjeroučitelja u BiH, koji je održan 23. i 24. 06. 2012. godine.

Učesnici seminara slušali su sljedeća predavanja: prof.dr. Ismet Bušatlić „Osobenosti islamske kulture i civilizacije u BiH i njene implikacije na nastavu vjeronauke“, Mensur Karadža „Normativni aspekt djelovanja Islamske zajednice u BiH“, mr.sc. Nezir Halilović „Temeljna nastavna umijeća u nastavi islamske vjeronauke“, mr. Muharem Omerdić „Islamska zajednica u BiH prije i nakon vraćanja islamske vjeronauke u redovno školstvo“, prof. dr. Refik Ćatić „Metodika islamske vjeronauke u BiH od perioda agresije do danas“, i mr.sc. Dina Sijamhodžić-Nadarević „Savremene nastavne strategije u pripremi i izvođenju nastave islamske vjeronauke“.

seminar2012-06-23 12

Seminaru su mogli pristupiti samo vjeroučitelji koji su elektronski ili poštom uredno podnijeli zahtjev za učešće na seminaru na propisanom obrascu. Svi prisutni vjeroučitelji su dobili uvjerenja o pohađanju seminara nakon čega će dobiti certifikate na neodređeno.

seminar2012-06-23busatlic

Nakon seminara izvršena je evaluacija seminara i svako od učesnika je imao priliku da na anonimnom upitniku iznese svoje stavove i viđenje seminara.

N. Halilović