A+ A A-

Seminar u Behram-begovoj medresi

seminar-bhbm-tz-06-2012-1U Behram-begovoj medresi u Tuzli će se u periodu 18-23. juni ove godine održati TELTS 2012 (Tuzla English Language Teaching Seminar 2012).

Svečana ceremonija otvaranja seminara će se održati u ponedjeljak 18. juna 2012. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli s početkom u 10:50 h.

Očekuje se prisustvo predstavnika organizatora i partnera u organizaciji seminara, kao i visokih zvanica iz političkog i društvenog života:

Thomas E. Mesa, šef Ureda za odnose s javnošću, Ambasada SAD u BiH

Muharem Omerdić, šef Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u BiH,

Husejn-ef. Kavazović, muftija tuzlanski,

Anton Kasipović, ministar obrazovanja RS,

Damir Mašić, ministar obrazovanja i nauke FBiH,

Nađa Avdibašić Vukadinović, ministarica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK,

Enver Halilović, rektor Univerziteta  u Tuzli

Jasmin Imamović, načelnik Tuzle,

Esad Kadrić, šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, 

Mira Grbić, direktorica Pedagoškog zavoda RS

Adem Šehidić, direktor Pedagoškog zavoda TK

Vahid Fazlović, direktor Behram-begove medrese u Tuzli

TELTS 2012 (Tuzla English Language Teaching Seminar 2012) je šestodnevni obrazovni program za 65 profesora/nastavnika engleskog jezika osnovnim i srednjim školama sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Treću godinu zaredom, seminar organiziraju Ambasada SAD-a u BiH, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i Muftijstvo tuzlansko. Partneri u implementaciji programa su Pedagoški zavod Tuzla i Behram-begova medresa u Tuzli, koja je ujedno i domaćin seminara. Predavači na seminaru su eminentni stručnjaci iz područja podučavanja podučavanja engleskog jezika iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ceremonija zatvaranja seminara je planirana za subotu, 23. juna 2012. godine, kada će se polaznicima seminara dodijeliti certifikati o uspješno završenom seminaru.