A+ A A-

Nastavak aktivnosti zeničkog muftije

Posjeta Medžlisu IZ Maglaj

U ponedjeljak 11. juna 2012. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Maglaj. Tom prilikom mufija zenički, u prisustvu glavnog imama Izudin ef. Kruške i predsjednika Izvršnog odbora mr. Mirsada Hasanića, susreo se sa načelnikom Općine Maglaj gosp. Mehmedom Mustabašićem, predsjedavajućim OV Maglaj gosp. Mirsadom Nalićem, pomoćnikom načelnika gosp. Jasminom Devedžićem i predsjednikom OO SDA Maglaj gosp. Muhamedom Osmićem.

Na sastanku razgovarano je o povratu nacionalizirane vakufske imovine na teritoriji Općine Maglaj.

muze-akt-06-2012-0

Dogovoreni su konkretni koraci koji će u narednom periodu biti poduzeti od strane Općine Maglaj i Medžlisa IZ Maglaj. 

Posjeta školama u Zenici i Žepču

U utorak, 12. juna 2012. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u posjeti Osnovnoj školi ''Hamza Humo'' Babino, Zenica i Osnovnoj školi ''Alija Nametak'' u Begovom Hanu, Žepče. Zajedno sa muftijom zeničkim u posjeti školama bili su glavni imami mr. Jakub ef. Salkica, Izet ef. Efendić i sekretar Edin ef. Kavazović.

Domaćini delegaciji Muftijstva bili su direktori navedenih škola gosp. Amir Zukić i gosp. Adil Gačić, sa saradnicima.

Posjeta muftije zeničkog upriličena je povodom zapaženih rezultata koje su učenici i vjeroučitelji navedenih osnovnih škola postigli na Prvom takmičenju učenika šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka na nivou Rijaseta, koje je održano u Visokom 03. juna 2012. godine.

muze-akt-06-2012-1

Tim povodom, vjeroučiteljici Muneveri Ridžal i vjeroučitelju Samedu Pašaliću muftija zenički dodijelio je priznanje za postignute rezultate na pomenutom takmičenju.

muze-akt-06-2012-2

Direktori škola obavijestili su muftiju da svi učenici navedenih škola pohađaju vjeronauku, naglasivši da je to najbolji pokazatelj kvaliteta rada vjeroučitelja, ali i pokazatelj opravdanosti ovog predmeta u obrazovnom procesu.