A+ A A-

Muftijstvo zeničko: Prijem za muallime i vjeroučitelje

Zenica 07. 06. 2012. - Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović danas je u svom Uredu u Zenici primio muallime i vjeroučitelje koji su imali kandidate na takmičenju polaznika mektebske nastave i takmičenju iz nastavnog pedmeta Islamska vjeronauka na nivou Rijaseta. Prijem je organiziran u čast sljedećih muallima: Esed ef. Čamdžić, Zehrid ef. Rešić i Hajrudin ef. Delić i vjeroučitelja: Munevera Ridžal i Samed Pašalić.

 muze-prj-mual-vjer-06-2012-1

Prijemu su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Zenica, Tešanj i Žepče: mr. Jakub ef. Salkica, mr. Fuad ef. Omerbašić i Izet ef. Efendić.

Muftija zenički se muallimima obratio prigodnim riječima podrške i čestitkama za postignute rezultate na takmičenju polaznika mektebske nastave i takmičenju iz Islamske vjeronauke na nivou Rijaseta.

Muftijstvo zeničko je inače osvojilo treće mjesto u ekipnom plasmanu na takmičenju polaznika mektebske nastave na nivou Rijaseta održanom u Biljanima kod Ključa 19. maja 2012. godine, te drugo mjesto na takmičenju učenika šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka na nivou Rijaseta, koje je održano u Visokom 03. juna 2012. godine.

Prijem za muallime i vjeroučitelje završen je dodjelom nagrada i prigodnih poklona.

muze-prj-mual-vjer-06-2012-2