A+ A A-

Eniz ef. Veladžić najuspješniji muallim Bihaćkog muftijstva za 2011/12. godinu

Na kraju svake mektebske godine Bihaćko muftijstvo, odnosno njegova Vjerskoprosvjetna služba sprovodi izbor najuspješnijeg muallima Bihaćkog muftijstva za tekuću mektebsku godinu.

Nakon što su svi medžlisi predložili svoje kandidate, komisija Muftijstva u sastavu: muftija prof. Hasan ef. Makić presjednik, prof. Nurija ef. Kazaferović član i prof. Salih ef. Dervic član, obišli su sve kandidate i sa njima proveli jedan cio radni dan u mektebu. Svaki kandidat održao je po jedan ogledni nastavni sat a nakon toga komisija je detaljno ispitivala učenike kako bi stekli što objektivniju sliku usvojenog znanja kod učenika.

eniz-ef-veladzic

Eniz ef. Veladžić

Nakon obilaska svih kandidata i sumiranja viđenog, odlučeno je da je najuspješniji muallim Bihaćkog muftijstva za 2011/2012. godinu kandidat Medžlisa Bužim, imam džemata Velike Luke Eniz ef. Veladžić. Kao nagradu najuspješnijem muallimu Muftijstvo svake godine obezbijedi besplatan Hadž.

Eniz Veladzic rođen je 1978. godine u Bužimu. Završio je cazinsku medresu i IPF u Bihaću. Kao imam radio je u Medžlisu V. Kladuša, džematu Todorovska Slapnica od 1999. do 2002. godine a od 2002. godine radi u Medžlisu Bužim, džematu Velike Luke. Oženjen je i otac dvoje djece. Efendiji Veladžiću i svim učenicima mekteba Velike Luke upućujemo iskrene čestitke!

N.P.