A+ A A-

Muftija zenički održao sastanke sa predsjednicima džematskih odbora

U periodu od 9. do 28. maja 2012. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, uz prisustvo glavnih imama i predsjednika IO medžlisa, održao je sastanke sa predsjednicima džematskih odbora svih džemata na području Muftiluka zeničkog.

muze-pred-miz-05-2012-1

Na sastancima se raspravljalo o radu džematskih odbora i stanju vjerskoga života u džematima.

Nakon što se zahvalio na hizmetu koji čine islamu i muslimanima, muftija zenički čestitao je predsjednicima džematskih odbora na rezultatima koje postižu u svom radu, te im, između ostaloga, poručio: da ne budu isključivi u svojim stavovima, da u svojim poslovima potenciraju dijalog sa džematlijama, da im interesi muslimana budu iznad ličnih interesa i da čuvaju autonomiju Islamske zajednice.   

Posebnu pažnju u svojim obraćanjima muftija je posvetio projektima jedinstvene i centralizirane članarine, čuvanju i unaprjeđenju vakufske imovine, kao i  formiranju preduzeća za pogrebne djelatnosti, istakavši da su navedeni projekti preduvjet za efikasniji rad Islamske zajednice.

Također, muftija zenički istakao je da Islamska zajednica radi na principu dobrovoljnosti, potpuno je slobodna, otvorena i transparentna u svome radu.

Muftija se zahvalio glavnim imamima i predsjednicima izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog na dobro organiziranim sastancima i aktivnostima koje se provode na području medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

  • 0101