A+ A A-

Ekskurzija polaznika mekteba džemata „Deer Park“

U nedjelju, 20. maja 2012. godine, Džematski  Odbor  džemata „Deer Park“  organizovao je jednodnevnu ekskurziju za polaznike mekteba i roditelje u posjetu otvorenom zoološkom vrtu u Werribeeu ( Werribee Zoo). 

eks-mek-aust-05-2012-1

Ovo je bilo još jedno u nizu prelijepih druženja naših polaznika mekteba kao i njihovih roditelja, jer ovakva druženja, izleti, ekskurzije jačaju našu zajedničku želju da se više upoznamo ali i da naša djeca utemelje kod sebe još više ljubavi prema mektebu i prema džamiji, jer oni sada znaju da su u organizaciji džemata posjetili zoološki vrt u kome su vidjeli mnoge životinje vjerovatno i prvi put, i ovo oduševljenje moglo se primijetiti kod polaznika, jer kada smo trebali da krenemo nazad prema džamiji mnogi su upitali “Gdje ćemo ići na sljedeću ekskurziju?“.

Prelijepom ambijentu kompletnog programa  ovog našeg zajedničkog druženja doprinijelo i prelijepo sunčano vrijeme u ovom jesenskom danu ovdje u Australiji,  kao i izlazak u susret škole IŠIK KOLEDŽA koji su nam obezbijedili autobuse za ovu ekskurziju bez ikakve nadoknade, na čemu im se posebno zahvaljujemo.

U nadi da ćemo, ako Bog da, i u budućnosti nastaviti sa edukacijom naših polaznika u mektebu  i na ovaj način, a što je jako važan segment u izvođenju bilo koje vrste nastave, zahvaljujemo se Džematskom Odboru na organizaciji kao i roditeljima na podršci i razumijevanju ovakvih značajnih projekata u sklopu izvođenja mektebske nastave.

Mevlud šehidima Prijedora

Sjećajuči se ubijenih Bošnjaka u Prijedoru džematlije ovog džemata su organizovale i prigodadn program u okviru kojeg je i proučen tevhid za nevino stradale bošnjačke žrtve.

Muhamed  ef. Đidić

  • 0101